Kreditupplysning

När du ansöker om ett lån tar långivaren alltid en kreditupplysning som visar om du är kreditvärdig eller inte. Kreditupplysningen innehåller bland annat information om din senast deklarerade inkomst, dina skulder och information om betalningsanmärkningar. När en långivare behöver en kreditupplysning vänder sig långivaren till ett kreditupplysningsföretag om hämtar sin information från bland annat skatteverket och kronofogden.

Kreditupplysning & betalningsanmärkningar

Om du har en skuld som har hamnat hos kronfogen registreras det hos Upplysningscentralen (UC) och det är då du får en betalningsanmärkning. Denna information är sedan tillgänglig för samtliga kreditupplysningsföretag. När långivaren sedan tar en kreditupplysning ser långivaren direkt om du har en betalningsanmärkning.

Om du ansöker om ett lån som du hittar här på betalningsanmärkningar.nu behöver du emellertid inte oroa dig för om långivaren tar en kreditupplysning eller inte, för det spelar ingen roll. Alla långivare här på betalningsanmärkningar.nu tar förvisso en kreditupplysning men de bryr sig inte om dina betalningsanmärkningar om din betalningsförmåga är god.  Det är ju nämligen så att de tittar på nuet istället för ditt förflutna. Det här innebär att om du har fått ordning på din ekonomi och har råd att ta ett lån så får du göra det, men bara om du inte har alltför många betalningsanmärkningar eller för nya betalningsanmärkningar.