Vilka lån kan jag ta?

Betalningsanmärkningar minskar drastiskt dina chanser att få ett lån, det är ett välkänt faktum. Ett annat faktum är att det faktiskt går att få såväl smslån som privatlån och bolån även om man har betalningsanmärkningar. De flesta banker och kreditbolag accepterar det inte men det finns en mängd undantag, inte minst när det handlar om de små lån som ofta går under namnet ”smslån”

Möjligheter att få smslån

Det enklaste lånet att få för dig som har betalningsanmärkningar är som bekant smslån, det är därför betalningsanmarkningar.nu enbart fokuserar på dessa lån. Förvisso finns det många smslångivare som inte accepterar anmärkningar men alla som vi presenterar gör det. Där kan du låna även om du har haft flera betalningsförelägganden hos kronofogden eftersom de har ganska högt till tak. Vissa accepterar upp till 6 betalningsanmärkningar medan andra inte har något specifikt tak, då är det helhetsbedömningen som avgör istället.

Möjligheter att få privatlån

Det är ytterst få banker som accepterar ansökanden som har betalningsanmärkningar men det finns några stycken. För att du ska få ett privatlån av dem måste du emellertid blivit av med din skuld hos kronofogden för annars är det kört. Om du inte har någon skuld gör de en helt vanligt kreditbedömning och om de tycker att din betalningsförmåga är tillräckligt god kan du få låna. Baksidan av det hela är att du får betala en högre ränta än vad du annars skulle fått.

Möjligheter att få ett bolån

Under 2000-talet har det dykt upp en och annan bank som beviljar bolån även till kunder som har betalningsanmärkningar och skulder hos kronofogden om de har en god betalningsförmåga och en fast inkomst i nuläget. De anser att din trygga inkomst tillsammans med att du har din bostad som säkerhet ger dem tillräckligt stor trygghet. Observera att du får betala en högre bolåneränta om du har betalningsanmärkningar och om du har kronofogdeskulder måste du lösa dem med lånet.